Rejestrator temperatury i wilgotności do procesów suszenia do +125°C z dużą baterią
Rejestrator przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +125°C oraz wilgotności 0% ÷ 100% RH (bez kondensacji).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/80/125°C oraz 3 standardowych punktach wilgotności 30/50/70%RH. Na zamówienie dostępny jest szerszy zakres kalibracji od -40°C do +125°C oraz 20% ÷ 95% RH.
Idealny do monitorowania procesów suszenia, w szczególności makaronów, magazynów produktów sypkich i zbóż, również w ekstremalnych warunkach.
Obudowa rejestratora (IP50) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie HumiPressureDisk lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego RHTemp80 L dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 punktach temperatury.
Inne dostępne wersje:
- RHTemp80 L przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +80°C.
- RHTemp80 XL z dużą baterią przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +80°C.
- RHTemp125 L przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +125°C.