Rejestrator temperatury do 140°C z sondą 10 mm idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z sondą 10 mm przeznaczony dla zakresu temperatury od -20°C do +140°C. Kalibrowalny w zakresie od 25°C do 140°C. Dzięki małym wymiarom (średnica 36,5 mm) może być umieszczany wewnątrz opakowania/pojemnika z monitorowanym produktem. Idealny do monitorowania z wymaganym krótkim czasem reakcji, ale bez potrzeby umieszczania sondy w środku masy produktu. Świetnie sprawdza się również w monitorowaniu temperatury powierzchni. Służy do tego celu przylepna podkładka termoprzewodząca ułatwiająca szybką detekcję zmian temperatury.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.