Teflonowa osłona na sondy rejestratorów wysokotemperaturowych
Opis
Teflonowa osłona na sondy Ø 3mm do rejestratorów wysokotemperaturowych
Osłona o długości 20cm ograniczająca propagację ciepła docierającego do sondy.
Dostępna w opakowaniach zawierających 5 sztuk.
Produkty powiązane
P-Micro L z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 39 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od 0°C do 100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego P-Micro dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- w większym rozmiarze XL z baterią o dłuższej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +100 °C.
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +100 °C.
- bliźniaczy model S-Micro L o zakresie do +140°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
P-Micro XL z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 64 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od 0°C do 100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego P-Micro dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- w mniejszym rozmiarze L z baterią o krótszej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +100 °C.
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +100 °C.
- bliźniaczy model S-Micro XL o zakresie do +140°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
P-Micro z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Najmniejszy dostępny na rynku rejestrator o wymiarach zaledwie 14 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od 0°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od 0°C do 100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego P-Micro dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- w rozmiarze L i XL z baterią o dłuższej żywotności i rozszerzonym zakresie temperatur -40 °C ÷ +100 °C.
- bliźniaczy model S-Micro o zakresie do +140°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
P-Radio bezprzewodowy z sondą 100/5 mm do +100°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondą 100mm o średnicy 5 mm do +100°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o długości 100 mm i średnicy 3 mm przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów pasteryzacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator do +100°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm,
- P-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii S-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +140°C.
P-Radio bezprzewodowy z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub krótszymi/dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów pasteryzacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 3 mm.
- P-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii S-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +140°C.
P-Radio Flexible z sondą na elastycznym kablu do +100°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury do +100°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o standardowej długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 6 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów pasteryzacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator do +100°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 5 mm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii S-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +140°C.
S-Micro L z sondą 20/50/100/150 mm do +220°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +220°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 39 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +220°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +220°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Dostępne są osłony termiczne dla modelu XL, które pasują do modelu L z sondą 100 mm lub dłuższą, odporne na temperatury do +300°C, zabezpieczające rejestrator do +220°C (maksymalna kalibrowalna temperatura) przez określony czas w zależności od rodzaju osłony: 17 lub 134 minut.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Micro L dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury.
Inne dostępne wersje:
- z gwintowaną M5 sondą na pierwszych 10 mm jej długości.
- w większym rozmiarze XL z baterią o dłuższej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +140 °C (-40 °C ÷ +220 °C dla samej sondy).
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +140 °C.
- bliźniaczy model P-Micro L o mniejszym zakresie do +100°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
S-Micro XL z sondą 20/50/100/150 mm do +220°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +220°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 64 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +220°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +220°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Dostępne są osłony termiczne odporne na temperatury do +300°C, zabezpieczające rejestrator do +250°C (+220°C to maksymalna kalibrowalna temperatura) przez określony czas w zależności od rodzaju osłony: 17 lub 134 minuty.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Micro L dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- z gwintowaną M5 sondą na pierwszych 10 mm jej długości.
- w mniejszym rozmiarze L z baterią o krótszej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +140 °C (-40 °C ÷ +220 °C dla samej sondy).
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +140 °C.
- bliźniaczy model P-Micro XL o mniejszym zakresie do +100°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
S-MicroW L Bendable z sondą na giętkim kablu do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm do +250°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW L z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW L Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW L Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-MicroW L Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury do +140°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator z sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Na zamówienie dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Uwaga: w temperaturach poniżej -30°C skraca się żywotność baterii.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW L z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW L Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-MicroW L Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-MicroW L z sondą 20/50/100/150 mm do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +250°C
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Do kalibracji powyżej +140°C minimalna długość sondy wynosi 50 mm. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
S-MicroW XL Bendable z sondą na giętkim kablu do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm do +250°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW XL Bendable dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW XL z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW XL Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
Dla każdej z powyższych wersji dostępny jest również model L z mniejszą baterią.
S-MicroW XL Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury do +140°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator z sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Na zamówienie dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Dostępny jest model S-MicroW L — o takiej samej średnicy, ale mniejszy z mniejszą baterią.
Uwaga: w temperaturach poniżej -30°C skraca się żywotność baterii.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW XL Flexible dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW XL z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW XL Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-MicroW XL z sondą 20/50/100/150 mm do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +250°C
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Do kalibracji powyżej +140°C minimalna długość sondy wynosi 50 mm. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW XL dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW XL Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-Radio bezprzewodowy z sondą 100/Ø5 mm do +140°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondą 100mm o średnicy 3 mm do +140°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o długości 100 mm i średnicy 3 mm przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń S-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów sterylizacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego S-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator do +140°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm,
- S-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii P-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +100°C.
S-Radio bezprzewodowy z sondą 20/50/100/150 mm do +140°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +140°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub krótszymi/dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń S-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów sterylizacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 3 mm.
- S-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów pasteryzacji polecamy modele z bliźniaczej serii P-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +100°C.
S-Radio Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury do +140°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o standardowej długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 6 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów sterylizacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator do +140°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 5 mm.
Dla procesów pasteryzacji polecamy modele z bliźniaczej serii P-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +100°C.
SterilDisk Flexible z sondą 10÷175 mm na kablu 30 cm do +140°C rejestrator temperatury do sterylizacji

Rejestrator temperatury do 140°C z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (lub jeszcze dłuższą na zamówienie; standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm. Idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (lub jeszcze dłuższą na zamówienie; standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm (sond nie można zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w temperaturach od -20°C do +140°C. Kalibrowalny w zakresie od 25°C do 140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do długości sondy.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
SterilDisk Probe z sondą 20/50/100/150 mm do +140°C rejestrator temperatury do sterylizacji

Rejestrator temperatury do 140°C z sondami 20/50/100/150 mm idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -20°C do +140°C. Kalibrowalny w zakresie od 25°C do 140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
S-Disk J Bendable z sondą na giętkim kablu do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm do +250°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Disk J z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm.
- S-Disk J Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-Disk J Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C z kalibracją od -40°C.
S-Disk J Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm do +140°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 6 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
S-Disk J z sondą 20/50/100/150 mm do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +250°C
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Do kalibracji powyżej +140°C minimalna długość sondy wynosi 50 mm. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Disk J z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm.
- S-Disk J Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-Disk J Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-Disk J Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C z kalibracją od -40°C.