SPD - oprogramowanie
Opis
SPD - oprogramowanie do obsługi rejestratorów wysokotemperaturowych
SPD to oprogramowanie umożliwia programowanie, wyświetlanie i analizowanie danych ze wszystkich rejestratorów przeznaczonych do pracy w wysokich temperaturach. Współpracuje z następującymi rejestratorami firmy Tecnosoft:
- SterilDisk (wszystkie wersje),
- S-Disk J (wszystkie wersje),
- P-Micro (wszystkie wersje),
- S-Micro (wszystkie wersje),
- P-Radio (wszystkie wersje),
- S-Radio (wszystkie wersje),
- S-MicroW (wszystkie wersje),
- L-Disk (wszystkie wersje).
Oprogramowanie SPD posiada wiele opcji i jest łatwe w użyciu. Pozwala na zaprogramowanie opóźnienia startu pomiaru, jego czasu trwania oraz dodawanie własnych notatek. Po odczytaniu danych z rejestratora można przeglądać je w formie wykresu (z funkcją zoom) oraz w formie tabeli (eksportowalnej do Excela). Dla wykresów dostępna jest funkcja multi wyświetlająca wiele krzywych na danym wykresie. Zaznaczając fragment wykresu dwoma pionowymi liniami (markerami), można zawęzić obliczenia wartości inaktywacji drobnoustrojów tylko do wybranego obszaru. Markerom można nadawać własne nazwy.
Oprogramowanie wylicza wartość inaktywacji (F0, PU, a0 etc.) w celu oceny jakości procesu sterylizacji/pasteryzacji. Dla danego procesu można ustawić wartość parametru Z i temperaturę odniesienia. Kompletny raport zawierający wykres, tabelę z danymi pomiarowymi, numer seryjny rejestratora i notatki użytkownika można wydrukować. Możliwe jest sprawdzenie stanu baterii podłączonego urządzenia rejestrującego.
Oprogramowanie SPD obsługuje również bezprzewodowe rejestratory P-Radio i S-Radio przeznaczone do pasteryzacji i sterylizacji. Dane z tych urządzeń można pobierać w czasie rzeczywistym podczas trwania procesu za pośrednictwem odbiornika radiowego podłączanego do komputera przez USB. Obserwując na bieżąco pojawiające się dane można ustawiać alarmy (dla docelowego stopnia śmiertelności i wartości temperatury). System pozwala na jednoczesną obserwację 4 rejestratorów, z których dane można dodawać do wykresu w dowolnym momencie. Dla wybranej krzywej można sprawdzić wyliczenia stopnia inaktywacji pomijając dane z pozostałych rejestratorów.
Główne cechy i funkcje
- Zarządzanie danymi: sortowanie pomiarów po dacie rozpoczęcia i numerze seryjnym rejestratora.
- Wyświetlanie danych: wykresy (z funkcją zoom) i tabele (z możliwością eksportu do Excela), znaczniki czasu startu i końca procesu, drukowanie raportów zawierających wszystkie zebrane dane. Wykresy w trybie multi.
- Konfigurowalne parametry: odstęp pomiędzy próbkami, czas rejestracji, notatki użytkownika, automatyczna kalkulacja F0 i PU na podstawie ustawionych parametrów Z i N.
- Parametry: inaktywacja (F0, PU, a0 etc.).
- Alarmy: akustyczny i/lub wizualny na lokalnym PC (tylko dla rejestratorów w wersji radiowej P-Radio i S-Radio).
- Obsługiwane języki: angielski, niemiecki, francuski, włoski, hiszpański, japoński i wkrótce polski.
Parametry
System współpracujący z oprogramowaniem SPD składa się z następujących elementów:
- Kompatybilnego rejestratora.
- Interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej podstawki Multibay.
Dokumentacja
- Rejestracja temperatury w przetwarzaniu żywności i napojów (polski)
- Zrozumieć pasteryzację i sterylizację - samouczek (angielski)
- Zrozumieć pasteryzację i sterylizację - samouczek (włoski)
- SPD - instrukcja (angielski)
- SPD - instrukcja (włoski)
- SPD - instrukcja (hiszpański)
- SPD - instrukcja (niemiecki)
- SPD - instrukcja (francuski)
Do pobrania
- SPD 1.7.0.2 - bezpłatne oprogramowanie wraz ze sterownikami dla Windows
- DiskInterface HS, DiskInterface HS Mini - sterowniki USB dla Windows XP / Vista / 7
- DiskInterface HS, DiskInterface HS Mini - sterowniki USB dla Windows 8 / 10
- Multibay - sterowniki USB dla Windows XP / Vista / 7
- Multibay - sterowniki USB dla Windows 8 / 10
Wideo
Dane techniczne
System operacyjny | Windows XP, Vista, 7, 8, 10 (32, 64 bit) |
Kompatybilne rejestratory | Wszystkie wersje: SterilDisk, S-Disk J, P-Micro, S-Micro, P-Radio, S-Radio, S-MicroW, L-Disk |
Prezentacja danych | Multi-wykresy z funkcją zoom i tabele eksportowalne do Excela, markery czasu startu i końca procesu, drukowanie raportów zawierających wszystkie dane |
Konfigurowalne parametry | Częstotliwość próbkowania, czas pomiaru, notatki, wartość Z i temperatura odniesienia do wyliczania inaktywacji (F0, PU, A0 etc.) |
Wyliczane wartości | Inaktywacja (F0, PU, A0 etc.) |
Wymagania | Interfejs komunikacyjny: DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS, Universal Multibay, USB Radio Receiver |
Produkty powiązane
SterilDisk rejestrator temperatury do +140°C do sterylizacji

Rejestrator temperatury do 140°C idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z czujnikiem wewnętrznym przeznaczony dla zakresu temperatury od -20°C do +140°C (kalibrowalny w zakresie od +25°C do +140°C). Dzięki małym wymiarom (średnica 36,5 mm) może być umieszczany wewnątrz opakowania/pojemnika z monitorowanym produktem. Świetnie sprawdza się również w monitorowaniu temperatury powierzchni po umieszczeniu na przeznaczonej do tego celu przylepnej podkładce termoprzewodzącej umożliwiającej szybką detekcję zmian temperatury.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek na nowe).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
SterilDisk Probe z sondą 10 mm do +140°C rejestrator temperatury do sterylizacji

Rejestrator temperatury do 140°C z sondą 10 mm idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z sondą 10 mm przeznaczony dla zakresu temperatury od -20°C do +140°C. Kalibrowalny w zakresie od 25°C do 140°C. Dzięki małym wymiarom (średnica 36,5 mm) może być umieszczany wewnątrz opakowania/pojemnika z monitorowanym produktem. Idealny do monitorowania z wymaganym krótkim czasem reakcji, ale bez potrzeby umieszczania sondy w środku masy produktu. Świetnie sprawdza się również w monitorowaniu temperatury powierzchni. Służy do tego celu przylepna podkładka termoprzewodząca ułatwiająca szybką detekcję zmian temperatury.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
SterilDisk Probe z sondą 20/50/100/150 mm do +140°C rejestrator temperatury do sterylizacji

Rejestrator temperatury do 140°C z sondami 20/50/100/150 mm idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -20°C do +140°C. Kalibrowalny w zakresie od 25°C do 140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
SterilDisk Probe z sondą 20÷185 mm gwintowaną M5 do +140°C rejestrator temperatury do sterylizacji

Rejestrator temperatury z sondą 20 ÷ 185 mm gwintowaną M5 na odcinku pierwszych 10 mm. Idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania do +140°C. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z sondą gwintowaną M5 na odcinku pierwszych 10 mm. Sondy dostępne są w długościach 20 ÷ 185 mm lub jeszcze dłuższe na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -20°C do +140°C. Kalibrowalny w zakresie od 25°C do 140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
SterilDisk Flexible z sondą 10÷175 mm na kablu 30 cm do +140°C rejestrator temperatury do sterylizacji

Rejestrator temperatury do 140°C z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (lub jeszcze dłuższą na zamówienie; standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm. Idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (lub jeszcze dłuższą na zamówienie; standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm (sond nie można zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w temperaturach od -20°C do +140°C. Kalibrowalny w zakresie od 25°C do 140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do długości sondy.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
SterilDisk Can do puszek i butelek do +140°C rejestrator temperatury do sterylizacji

UWAGA: ten model nie jest już oferowany. Został zastąpiony przez SterilDisk Probe z sondą 20÷185 mm gwintowaną M5
Rejestrator temperatury w puszkach i butelkach do +140°C. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
SterilDisk Can (do 140 °C) i podobny do niego PasteurDisk Can (do 100 °C) to dwie wersje rejestratora do monitorowania temperatury w puszkach i butelkach. Na korpusie SterilDisk'a znajduje się podstawa sondy. Mieści się ona we wklęsłym dnie aluminiowych puszek. W dnie puszki robi się otwór umożliwiający włożenie sondy. Rejestrator jest dostępny z sondami w trzech długościach do monitorowania temperatury zimnego punktu wewnątrz puszek w trzech standardowych rozmiarach. Można zamówić również długość niestandardową. Pierwsze 10 mm sondy jest gwintowane, aby można ją było zamocować z zewnątrz na nitach M5 w dnie puszki, nawet jeśli jest ona zamknięta.
Rejestrator SterilDisc Can z sondami o długości 95, 130 i 148 mm (lub innej długości na zamówienie z zakresu 20 ÷ 185 mm) i średnicy 3 mm przeznaczony jest dla zakresu temperatury od -20°C do +140°C (uwaga: sond nie można dowolnie zamieniać). Podstawa sondy o wysokości 6 mm nie wlicza się do jej podanej długości. W przypadku zapotrzebowania na sondę dłuższą niż 185 mm prosimy o kontakt w celu indywidualnej wyceny projektu.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
P-Micro z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Najmniejszy dostępny na rynku rejestrator o wymiarach zaledwie 14 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od 0°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od 0°C do 100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego P-Micro dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- w rozmiarze L i XL z baterią o dłuższej żywotności i rozszerzonym zakresie temperatur -40 °C ÷ +100 °C.
- bliźniaczy model S-Micro o zakresie do +140°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
P-Micro L z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 39 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od 0°C do 100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego P-Micro dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- w większym rozmiarze XL z baterią o dłuższej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +100 °C.
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +100 °C.
- bliźniaczy model S-Micro L o zakresie do +140°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
P-Micro XL z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 64 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od 0°C do 100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego P-Micro dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- w mniejszym rozmiarze L z baterią o krótszej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +100 °C.
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +100 °C.
- bliźniaczy model S-Micro XL o zakresie do +140°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
S-Micro z sondą 20/50/100/150 mm do +220°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +220°C
Najmniejszy dostępny na rynku rejestrator o wymiarach zaledwie 14 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od 0°C do +140°C (rejestrator) i od 0°C do +220°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od 0°C do 220°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Dostępne są osłony termiczne odporne na temperatury do +300°C, zabezpieczające rejestrator do +220°C (maksymalna kalibrowalna temperatura) przez określony czas w zależności od rodzaju osłony: 13 lub 39 minut.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Micro dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- z gwintowaną M5 sondą na pierwszych 10 mm jej długości.
- w rozmiarze L i XL z baterią o dłuższej żywotności i rozszerzonym zakresie temperatur -40 °C ÷ +140 °C (-40 °C ÷ +220 °C dla samej sondy).
- bliźniaczy model P-Micro o mniejszym zakresie do +100°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
S-Micro L z sondą 20/50/100/150 mm do +220°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +220°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 39 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +220°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +220°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Dostępne są osłony termiczne dla modelu XL, które pasują do modelu L z sondą 100 mm lub dłuższą, odporne na temperatury do +300°C, zabezpieczające rejestrator do +220°C (maksymalna kalibrowalna temperatura) przez określony czas w zależności od rodzaju osłony: 17 lub 134 minut.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Micro L dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury.
Inne dostępne wersje:
- z gwintowaną M5 sondą na pierwszych 10 mm jej długości.
- w większym rozmiarze XL z baterią o dłuższej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +140 °C (-40 °C ÷ +220 °C dla samej sondy).
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +140 °C.
- bliźniaczy model P-Micro L o mniejszym zakresie do +100°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
S-Micro XL z sondą 20/50/100/150 mm do +220°C rejestrator temperatury

Mikro-rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +220°C
Jeden z najmniejszych dostępnych na rynku miniaturowy rejestrator o wymiarach 64 wys. x 17 Ø (mm) z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania produktów w środku ich masy w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +220°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +220°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Dostępne są osłony termiczne odporne na temperatury do +300°C, zabezpieczające rejestrator do +250°C (+220°C to maksymalna kalibrowalna temperatura) przez określony czas w zależności od rodzaju osłony: 17 lub 134 minuty.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Micro L dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- z gwintowaną M5 sondą na pierwszych 10 mm jej długości.
- w mniejszym rozmiarze L z baterią o krótszej żywotności i takim samym zakresie temperatur -40 °C ÷ +140 °C (-40 °C ÷ +220 °C dla samej sondy).
- w najmniejszym rozmiarze 14 wys. x 17 Ø (mm), ale też mniejszym zakresie temperatur 0 °C ÷ +140 °C.
- bliźniaczy model P-Micro XL o mniejszym zakresie do +100°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji wysokich temperatur, ciśnień i wilgotności.
S-MicroW L z sondą 20/50/100/150 mm do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +250°C
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Do kalibracji powyżej +140°C minimalna długość sondy wynosi 50 mm. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
S-MicroW L Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury do +140°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator z sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Na zamówienie dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Uwaga: w temperaturach poniżej -30°C skraca się żywotność baterii.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW L z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW L Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-MicroW L Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-MicroW L Bendable z sondą na giętkim kablu do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm do +250°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW L z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW L Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW L Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-MicroW L Ultra Freeze -80°C z sondami 20/100 mm rejestrator temperatury

Rejestrator z sondami 10 ÷ 175 mm do bardzo niskich temperatur od -80°C do +140°C
Rejestrator z sondami o długości 20 mm, 100 mm lub krótszą/dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości. Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -80°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od -40°C do 140°C. Można zamówić poszerzony zakres kalibracji od -80°C do +140°C. Jest to model podobny do S-MicroW L, ale kalibrowany od -40°C. Przy kalibracji od -40°C może być używany do -80°C z dokładnością ± 0,5 °C w zakresie -80 °C ÷ -40 °C. Można zamówić płatny dodatkowo certyfikat kalibracji dla punktu -80 °C w celu walidacji zamrażarek.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW L z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW L Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW L Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 9 standardowych punktach temperatury -40/-20/0/25/50/75/100/125/140°C.
S-MicroW XL z sondą 20/50/100/150 mm do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +250°C
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Do kalibracji powyżej +140°C minimalna długość sondy wynosi 50 mm. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW XL dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW XL Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-MicroW XL Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury do +140°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator z sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Na zamówienie dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Dostępny jest model S-MicroW L — o takiej samej średnicy, ale mniejszy z mniejszą baterią.
Uwaga: w temperaturach poniżej -30°C skraca się żywotność baterii.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW XL Flexible dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW XL z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW XL Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
S-MicroW XL Bendable z sondą na giętkim kablu do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm do +250°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW XL Bendable dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW XL z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW XL Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C ze standardową kalibracją od -40°C.
Dla każdej z powyższych wersji dostępny jest również model L z mniejszą baterią.
S-MicroW XL Ultra Freeze -80°C z sondami 20/100 mm rejestrator temperatury

Rejestrator z sondami 10 ÷ 175 mm do bardzo niskich temperatur od -80°C do +140°C
Rejestrator z sondami o długości 20 mm, 100 mm lub krótszą/dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości. Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -80°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od -40°C do 140°C. Można zamówić poszerzony zakres kalibracji od -80°C do +140°C. Jest to model podobny do S-MicroW L Ultra Freeze, ale kalibrowany od -40°C. Przy kalibracji od -40°C może być używany do -80°C z dokładnością ± 0,5 °C w zakresie -80 °C ÷ -40 °C. Można zamówić płatny dodatkowo certyfikat kalibracji dla punktu -80 °C w celu walidacji zamrażarek.
Inne dostępne wersje:
- S-MicroW XL z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm do +250°C.
- S-MicroW XL Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-MicroW XL Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-MicroW dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 9 standardowych punktach temperatury -40/-20/0/25/50/75/100/125/140°C.
S-Disk J z sondą 20/50/100/150 mm do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +250°C
Rejestrator z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Do kalibracji powyżej +140°C minimalna długość sondy wynosi 50 mm. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Disk J z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm.
- S-Disk J Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-Disk J Bendable z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na kablu odpornym na zginanie o długości 30 cm.
- S-Disk J Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C z kalibracją od -40°C.
S-Disk J Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm do +140°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 6 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
S-Disk J Bendable z sondą na giętkim kablu do +250°C rejestrator temperatury

Rejestrator temperatury z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm do +250°C
Rejestrator ze sztywną sondą o długości 50 mm lub dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C (rejestrator) i od -40°C do +250°C (tylko dla sondy). Standardowo kalibrowany w zakresie od +25°C do +140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +250°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Disk J z sondami o długości 20/50/100/150 mm i średnicy 3 mm.
- S-Disk J Flexible z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) na elastycznym kablu o długości 30 cm.
- S-Disk J Ultra Freeze do bardzo niskich temperatur od -80°C z kalibracją od -40°C.
S-Disk J Ultra Freeze -80°C z sondami 20/100 mm rejestrator temperatury

Rejestrator z sondami 10 ÷ 175 mm do bardzo niskich temperatur od -80°C do +140°C
Rejestrator z sondami o długości 20 mm, 100 mm lub krótszą/dłuższą na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Podstawa sondy o wysokości 13 mm nie wlicza się do jej podanej długości. Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -80°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od -40°C do 140°C. Można zamówić poszerzony zakres kalibracji od -80°C do +140°C. Jest to model podobny do standardowego S-Disk J, ale kalibrowany od -40°C. Przy kalibracji od -40°C może być używany do -80°C z dokładnością ± 0,5 °C w zakresie -80 °C ÷ -40 °C. Można zamówić płatny dodatkowo certyfikat kalibracji dla punktu -80 °C w celu walidacji zamrażarek.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego S-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 9 punktach temperatury -40/-20/0/25/50/75/100/125/140°C.
L-Disk -80°C ÷ +80°C z czujnikiem powierzchniowym rejestrator temperatury

Rejestrator kontaktowy z czujnikiem powierzchniowym do temperatur od -80°C do +80°C
Rejestrator przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -80°C do +80°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od -60°C do +80°C do monitorowania procesów liofilizacji. Dostępny jest również model HT kalibrowany standardowo dla zakresu -60°C do +140°C. Można zamówić płatny dodatkowo certyfikat kalibracji dla punktu -80 °C.
Uwaga: w temperaturach poniżej -30°C bardzo skraca się żywotność baterii. Dla pomiaru w -80°C wynosi ona maksymalnie 12 godzin.
Zestaw zawiera 2 podkładki termiczne (35 x 35 mm) poprawiające kontakt rejestratora na chropowatych powierzchniach.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego L-Disk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 5 punktach temperatury -60/-30/0/40/80°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji niskich temperatur.
L-Disk HT -80°C ÷ +140°C z czujnikiem powierzchniowym rejestrator temperatury

Rejestrator kontaktowy z czujnikiem powierzchniowym do temperatur od -80°C do +140°C
Rejestrator przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -80°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od -60°C do +140°C (m.in. do monitorowania procesów liofilizacji). Urządzenie wywzorcowane dla -60°C nadaje się do pomiarów temperatury od -80°C z dokładnością ± 0,5 °C w zakresie -80 °C ÷ -60 °C. Można zamówić płatny dodatkowo certyfikat kalibracji dla punktu -80 °C.
Uwaga: w temperaturach poniżej -30°C bardzo skraca się żywotność baterii. Dla pomiaru w -80°C wynosi ona maksymalnie 12 godzin.
Zestaw zawiera 2 podkładki termiczne (35 x 35 mm) poprawiające kontakt rejestratora na chropowatych powierzchniach.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Do każdego L-Disk'a HT dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 9 punktach temperatury -60/-30/0/25/50/75/100/125/140°C.
Dostępne są również inne modele tego samego producenta przeznaczone do rejestracji niskich temperatur.
P-Radio bezprzewodowy z sondą 20/50/100/150 mm do +100°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +100°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub krótszymi/dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów pasteryzacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 3 mm.
- P-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii S-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +140°C.
P-Radio bezprzewodowy z sondą 100/5 mm do +100°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondą 100mm o średnicy 5 mm do +100°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o długości 100 mm i średnicy 3 mm przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów pasteryzacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator do +100°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm,
- P-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii S-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +140°C.
P-Radio Flexible z sondą na elastycznym kablu do +100°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury do +100°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o standardowej długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +100°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 100°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 6 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów pasteryzacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 4 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100°C.
Inne dostępne wersje:
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator do +100°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm
- P-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 5 mm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii S-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +140°C.
S-Radio bezprzewodowy z sondą 20/50/100/150 mm do +140°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondami 20/50/100/150 mm do +140°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondami o długości 20, 50, 100 i 150 mm lub krótszymi/dłuższymi na specjalne zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +100°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń S-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów sterylizacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 3 mm.
- S-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów pasteryzacji polecamy modele z bliźniaczej serii P-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +100°C.
S-Radio bezprzewodowy z sondą 100/Ø5 mm do +140°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury z sondą 100mm o średnicy 3 mm do +140°C
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o długości 100 mm i średnicy 3 mm przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 5 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń S-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów sterylizacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego S-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator do +140°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm,
- S-Radio Flexible bezprzewodowy rejestrator z sondą o długości 10 ÷ 175 mm (standardowo 50 mm) / średnicy 3 mm na elastycznym kablu o długości 30 cm.
Dla procesów sterylizacji polecamy modele z bliźniaczej serii P-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +100°C.
S-Radio Flexible z sondą na elastycznym kablu do +140°C rejestrator temperatury

Bezprzewodowy rejestrator temperatury do +140°C z sondami 10 ÷ 175 mm na elastycznym kablu
Rejestrator bezprzewodowy z sondą o standardowej długości 50 mm lub krótszą/dłuższą na zamówienie (sond nie można dowolnie zamieniać). Przeznaczony do monitorowania w zakresie temperatury od -40°C do +140°C. Standardowo kalibrowany w zakresie od 25°C do 140°C. Dostępny poszerzony zakres kalibracji od -40°C do +140°C na zamówienie. Podstawa sondy o wysokości 6 mm nie wlicza się do jej podanej długości.
Jest to jedno z serii urządzeń P-Radio przeznaczonych do monitorowania procesów sterylizacji w czasie rzeczywistym, z wyliczaniem wartości letalności (parametry pasteryzacji, F0, A0 etc.) i prezentacją wyników pomiarów na bieżąco na ekranie zdalnego komputera. Alarmy dla temperatury i letalności generowane są natychmiast po przekroczeniu podanych przez użytkownika wartości progowych. Dzięki umieszczeniu rejestratora z sondą w produkcie i przesyłaniu radiowo wyników pomiarów z jego wnętrza można na żywo obserwować krzywą termiczną.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD, TS Manager (bardziej zaawansowane) lub Process Monitor Pro,
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
- odbiornika radiowego USB lub odbiornika Ethernet, lub odbiornika PLC.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Do każdego P-Radio dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek).
Urządzenie dostarczane jest z certyfikatem wzorcowania producenta wykonanym w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C.
Inne dostępne wersje:
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator do +140°C z sondami 20/50/100/150 mm / średnicy 3 mm
- S-Radio bezprzewodowy rejestrator z sondą 100 mm / średnicy 5 mm.
Dla procesów pasteryzacji polecamy modele z bliźniaczej serii P-Radio (również z różnymi rodzajami sond) zdolne mierzyć temperatury do +100°C.
Interfejs komunikacyjny DiskInterface HS

Interfejs komunikacyjny do konfiguracji i odczytu danych z rejestratorów przeznaczonych do pomiaru wysokiej temperatury i ciśnienia
Interfejs komunikacyjny DiskInterface HS pozwala na konfigurowanie i odczyt danych przez port USB komputera z rejestratorów dedykowanych do pomiaru wysokich temperatur jak również rejestratorów serii PressureDisk i RHTemp. Kompatybilne rejestratory:
- SterilDisk (wszystkie wersje)
- PasteurDisk Can
- SterilDisk Can
- P-Micro (wszystkie wersje)
- S-Micro (wszystkie wersje)
- S-Disk J (wszystkie wersje)
- S-McroW (wszystkie wersje)
- P- Radio (wszystkie wersje)
- S-Radio (wszystkie wersje)
- PressureDisk (wszystkie wersje)
- RHTemp (wszystkie wersje)
- L-Disk (wszystkie wersje)
Wymaga instalacji programowania SPD, HumiPressureDisk lub TS Manager dla Windows.
Alternatywą dla DiskInterface HS jest uniwersalny wieloportowy interfejs Multibay.
Do rejestratorów SterilDisk (wszystkie wersje), PasteurDisk Can, SterilDisk Can, P-Micro, S-Micro) można stosować tańszy i mniejszy interfejs DiskInterface HS Mini.
Interfejs komunikacyjny DiskInterface HS Mini

Interfejs komunikacyjny do konfiguracji i odczytu danych z rejestratorów serii SterilDisk, PasteurDisk, P-Micro i S-Micro
Interfejs komunikacyjny DiskInterface HS Mini pozwala na konfigurowanie i odczyt danych z rejestratorów serii SterilDisk, PasteurDisk, P-Micro i S-Micro przez port USB komputera. Kompatybilne rejestratory:
- SterilDisk (wszystkie wersje)
- PasteurDisk Can
- SterilDisk Can
- P-Micro
- S-Micro
Do innych modeli przeznaczony jest DiskInterface HS i Universal Multibay.
Wymaga instalacji programowania SPD lub TS Manager dla Windows.
Uniwersalny wieloportowy interfejs komunikacyjny Multibay

Uniwersalny wieloportowy interfejs komunikacyjny Multibay do konfiguracji i odczytu danych z rejestratorów przeznaczonych do pomiaru wysokiej temperatury i ciśnienia
Interfejs komunikacyjny Multibay pozwala na konfigurowanie i odczyt danych przez port USB komputera z rejestratorów dedykowanych do pomiaru wysokich temperatur jak również rejestratorów serii PressureDisk i RHTemp. Pozwala na jednoczesną komunikację z 5 rejestratorami.
Dzięki niemu można programować i pobierać dane z loggerów jeden po drugim. Zaletą jest to, że wykonuje się tylko jedną operację dla maksymalnie 5 rejestratorów, klika przycisk Start i czeka aż wszystkie zostaną zaprogramowane lub dane z nich pobrane. Kolejną zaletą jest to, że można podłączyć do komputera więcej niż jeden interfejs Multibay jednocześnie i obsługiwać grupy po 5, 10, 15 itd. rejestratorów.
Kompatybilne rejestratory:
- SterilDisk (wszystkie wersje)
- PasteurDisk Can
- SterilDisk Can
- P-Micro (wszystkie wersje)
- S-Micro (wszystkie wersje)
- S-Disk J (wszystkie wersje)
- S-McroW (wszystkie wersje)
- P- Radio (wszystkie wersje)
- S-Radio (wszystkie wersje)
- PressureDisk (wszystkie wersje)
- RHTemp (wszystkie wersje)
- L-Disk (wszystkie wersje)
Wymaga instalacji programowania SPD, HumiPressureDisk lub TS Manager dla Windows.
Alternatywą dla interfejsu Multibay jest DiskInterface HS.
Do rejestratorów SterilDisk (wszystkie wersje), PasteurDisk Can, SterilDisk Can, P-Micro, S-Micro) można stosować tańszy i mniejszy interfejs DiskInterface HS Mini.