Rejestrator temperatury do 140°C idealny do monitorowania procesu sterylizacji, pasteryzacji i gotowania. Zgodny z normą FDA 21 CFR Part 11.
Rejestrator z czujnikiem wewnętrznym przeznaczony dla zakresu temperatury od -20°C do +140°C (kalibrowalny w zakresie od +25°C do +140°C). Dzięki małym wymiarom (średnica 36,5 mm) może być umieszczany wewnątrz opakowania/pojemnika z monitorowanym produktem. Świetnie sprawdza się również w monitorowaniu temperatury powierzchni po umieszczeniu na przeznaczonej do tego celu przylepnej podkładce termoprzewodzącej umożliwiającej szybką detekcję zmian temperatury.
Obudowa rejestratora (IP68) wykonana jest ze stali nierdzewnej (AISI316 L). Uszczelki nie ulegają deformacji w wysokich temperaturach i są bezpieczne dla żywności.
Konfiguracja pomiarów i odczyt danych z rejestratora odbywa się z użyciem:
- dedykowanego oprogramowania producenta o nazwie SPD lub TS Manager (bardziej zaawansowane),
- interfejsu komunikacyjnego DiskInterface HS Mini, DiskInterface HS lub wieloportowej uniwersalnej podstawki Multibay.
Rejestrator może być używany samodzielnie lub w zestawie z innymi rejestratorami producenta, na przykład w celu równoległego monitorowania ciśnienia.
Do każdego SterilDisk'a dołączany jest zestaw do samodzielnej wymiany baterii przez użytkownika (uwaga: otwarcie urządzenia powoduje konieczność wymiany uszczelek na nowe).
W cenę urządzenia wliczony jest certyfikat wzorcowania producenta wykonany w laboratorium posiadającym akredytację włoskiego urzędu Accredia (odpowiednik PCA) w 6 standardowych punktach temperatury 25/50/75/100/125/140°C. Rejestrator można re-kalibrować po upływie terminu ważności wzorcowania.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.